Starta butik

Drömmen om att starta eget finns i många av oss och en vanlig dröm är just att starta en butik. Lever man själv med denna dröm och skulle vilja se den förverkligad kommer här några punkter man behöver tänka på.

Innan man gör något annat måste man kunna svara på om det faktiskt finns en marknad för det man vill sälja där man vill sälja det. Försök ta reda på hur stor kundbas det finns för dessa produkter och hur stor konkurrensen är i området.

Läget är A och O när det kommer till butiker. Man vill att så många som möjligt i rätt målgrupp går förbi butiken varje dag. Ett dyrare läge med högre trafik är oftast bättre än ett billigare läge med låg trafik.

Marknadsföring är något man behöver arbeta kontinuerligt med för att få in en stadig ström av nya kunder. Undersök tidigt vilka marknadsföringsmetoder som lämpar verksamheten bäst.

Tänk på hur butiken ska utrustas. Detta inkluderar allt från vilka slags hyllor som ska sättas upp till säkerheten i butiken.

Ta ett intresse för ekonomin och satsa på att verkligen förstå allt om pengarna som kommer in och går ut. Var noga med bokföringen och ta hjälp om det behövs.