Signatur.nu

För dig som säljer elektriska produkter inom Europa

Home  >>  Blogg  >>  För dig som säljer elektriska produkter inom Europa

För dig som säljer elektriska produkter inom Europa

On July 5, 2023, Posted by , In Blogg,Företag, With Comments Off on För dig som säljer elektriska produkter inom Europa

Företag inom EU har väldigt många regler som de måste följa. Flera olika marknader och produkter behöver ha en specifik certifiering för att få säljas öppet på den europeiska marknaden. En sådan certifiering är CE-märkningen, som bland annat gäller elektriska produkter.

Om ni säljer produkter som behöver CE-märkas är det en god idé att ta in experter på området som kan hjälpa er med certifieringen och alla lagar och regler kring det. Det kommer att underlätta otroligt mycket.

Vad är CE-märkning?

När en elektrisk produkt är CE-märkt är den godkänd för försäljning inom Europa. Den uppfyller då alla krav som är ställda på just den specifika produkten. Kraven handlar bland annat om säkerhets-, miljö- och hälsoaspekter. Om en produkt inte går igenom CE-certifieringen får den inte säljas i Europa.

En produkt som är CE-märkt säljer bättre

Det finns ingen bättre reklam än CE-märkning. Det är en trygghet för konsumenten att se att produkten tagit sig igenom kontrollorganet och fått certifieringen. Så om kunder ser att er produkt är CE-märkt kommer ni att kunna sälja betydligt fler av dem, både inom EU och utanför.