Signatur.nu

För er som bedriver industri med behov av en mångsidig fuktmätare

Home  >>  Blogg  >>  För er som bedriver industri med behov av en mångsidig fuktmätare

För er som bedriver industri med behov av en mångsidig fuktmätare

On November 15, 2022, Posted by , In Blogg,Företag, With Comments Off on För er som bedriver industri med behov av en mångsidig fuktmätare

Det finns ett antal branscher där kontroll av fukt är avgörande för slutproduktens kvalitet. Ibland kan det vara delar av produktionen som behöver fuktkontrolleras, men för en del verksamheter bör det ske genom hela produktionslinjen.

Olika branscher, olika behov

Sågverk är en verksamhet som behöver kontrollera fuktkvoten genom hela såglinjen. Det gäller bland annat vid råsortering av råvaran, men även i hyvleriet, vid målning samt limning. Det finns flera olika mätinstrument anpassade för de olika stegen i produktionen.

Vid måleri/ytbeläggning är det viktigt att hålla koll på underlagets fuktnivå. Speciellt vid produktion av kartong, papper, väv och även mattor.

För dig som är verksam inom skivindustrin finns det fuktmätare för olika typer av skivmaterial. Sen är det också beroende på var i processlinjen du mäter – från starten vid hantering av råvaror eller vid slutet.

Säkerställ rätt utrustning för just ditt behov

Så vilken fuktmätare bör du således välja? Det är inte alltid lätt att säkerställa att verksamheten har rätt utrustning och det är där en expert kan vara till god hjälp. Företag som specialiserar sig på just fuktkontroll kan ge både stöd och råd läs mer på nätet vid en installation.