Signatur.nu

Förbereda en ny kontorslokal

Home  >>  Blogg  >>  Förbereda en ny kontorslokal

Förbereda en ny kontorslokal

On May 7, 2020, Posted by , In Blogg,Företag, With Comments Off on Förbereda en ny kontorslokal

Att flytta in i en ny kontorslokal kan vara en stressig tid i ett företag. Det finns mycket som ska göras innan verksamheten är i full gång igen, men samtidigt är det sällan klokt att skynda på processen i onödan. Att lägga ned tid och arbete på att förbereda lokalen och få allt i ordning kommer vara till stor hjälp när alla ska börja jobba i den.

Skaffa rätt möbler

Vilka möbler som används på den nuvarande arbetsplatsen är alltid en bra utgångspunkt. Men det är är lätt hänt att fastna i exakt samma tänkande som tidigare kring dessa. De möblerna kanske inte är helt optimal i nuläget ändå. Tänk därför inte bara på att köpa samma sorts möbler utan ta chansen att utvärdera det generella behovet på företaget och hur andra möbler eventuellt kan fylla behovet bättre.

Titta på belysningen

Belysningen är en annan viktig del som alltid ska anpassas efter både utrymmet och arbetet som utförs där. Granska därför belysningen i ett tidigt skede och tänk på hur den eventuellt kan förändras eller utökas för att ge bättre arbetsförhållanden för medarbetarna. Tänk också på hur det naturliga ljuset faller och vilken roll det kan komma att spela i helheten.

Utforska köket

Är lokalen tillräckligt stor finns mest troligt även ett kök i det. Titta på vad som kommer med köket, vad i det gamla som är i bra nog skick att ta med och vad som måste köpas nytt. Fråga gärna om åldern av saker som kylskåp, spis, mikro och liknande. Och hör efter med hyresvärden om det går att få nytt insatt om de ändå börjar bli rätt gamla.

Se över heltäckningsmattorna

Många kontorslokaler har ofta rum med heltäckningsmattor inlagda. Dessa mattor ser en hel del slitage genom åren och kan också vara något ni vill titta på innan verksamheten flyttar över dit. Om mattorna kan behöva bytas ut av någon anledning är innan flytten det perfekta tillfället.