Att anordna en företagsfest

Vare sig det handlar om en julfest eller man vill fira en speciell händelse inom företaget kan en företagsfest vara det perfekta sättet att visa sina anställda uppskattning och få chansen att lära känna varandra bättre. Vill man dock ha ett bra resultat gäller det att lägga ned tid och energi på planeringen.

Börja med en budget. Man bör alltid utgå från hur mycket man kan spendera på tillställningen. Planerar man först och sedan tittar på kostnaden kommer man mest troligt få sig en otrevligt överraskning.

Med budgeten bestämt gäller det att besluta var man ska hålla festen. Det finns gott om lokaler att hyra för fester och liknande event. Behöver man tips kan man använda sig av en söktjänst som Venuu.

Vill man använda sig av ett tema på festen är det ju också smart att titta på hur man kan få detta att passa in med lokalen man väljer och miljön den ligger i. Ett tema är så klart inget krav, men det kan vara en rolig liten extra bonus att använda sig av.

Underhållningen är också bra att tänka på. Det kan exempelvis vara saker som man gör själv, som teambuildingövningar och lekar. Men man kan lika gärna anlita något att hålla en show. Magikershower är ett populärt alternativ och det finns de som Hans Lindström som har tjänster speciellt utformade för event som företagsfester.

Maten blir också en viktig del att planera. Här gäller det att först be alla som ska komma att berätta om eventuella matallergier eller dieter, som vegetarian. Det finns många alternativ att välja mellan. Det kan vara något väldigt socialt som tapas eller något riktigt fint och lyxigt som en femrättersmiddag.

När man kan knyta samman så många element som möjligt vet man att man är på rätt väg. En röd tråd som går hela vägen från början till slut kommer att skapa en intressant och rolig kväll för alla inblandade.