Inbjudningskortens förunderliga värld

födelsedagsfestInbjudningar är något som glöms bort lite i tiden då alla alltid är uppkopplade och man på någon minut kan få svar från sina närmaste kompisar om de vill göra något.

För större eller viktigare tillställningar som födelsedagar eller bröllop lever dom fortfarande kvar. I vissa fall har Facebook events tagit över som inbjudningsform vilket i sig är en hel vetenskap.

Passande

Det viktigaste när du väljer hur du skall bjuda in dina vänner eller bekanta är att du väljer rätt typ av inbjudan. Är det en fest dit du vill så många skall komma kanske det inte räcker med en facebookinbjudan utan ett papperskort är det extra steget man behöver gå. Är det till ett barnkalas kan det vara betydligt mer passande med handskrivna meddelanden på kort, sådana som som faktiskt är gjorda åt barn än tråkiga A4-utskrifter med word-art.

Välj vad som passar bäst för din målgrupp, sök upp en passande butik som säljer kort i din stil om det är kortvägen du skall gå.

Roliga

Möjligheten finns självklart att gå steget extra. Att göra något helt unikt och imponera på vänner och släkt. Detta kräver oftast både mer arbete och mer pengar men kan resulterar i att fler svarar och förhoppningsvis kommer då de ser hur mycket tid du lagt ner på det. I denna artikeln från capdesign.se finns det ett antal exempel.

Vad sägs som ett kort med vattenballonger som bjuder in till ett poolparty eller varför inte en chokladkaka där ett egengjort omslag får agera inbjudan.