Måsten i väskan för bra skoldag

Som student är man ute på vift ganska mycket. Man springer mellan klassrum och under håltimmarna kanske man lämnar campus. För att klara av studiedagarna gäller det att några saker alltid finns med i väskan.

Kalender

En av de käraste ägodelarna man kan ha som student. Med en kalender behöver man inte alltid ha åtkomst till nätet eller elektricitet för att kunna skriva ned viktiga tentor och läxinlämningar. Allt man behöver är en penna och lite tid att anteckna.Kalendrar kan också användas för att hålla koll på vardagen medan man är på skolan. Dela upp varje dagruta i kalender. Dra ett streck som visar att allting under strecket är saker som sker utanför skolan och saker ovanför strecken handlar om skolan. Seså, kalender 2015 finns att köpa så se till att skaffa en redan nu.

Äta och dricka

Låter farligt att blanda med viktiga papper och kalendern, men avse ett fack i väskan för en liten vattenflaska och en frukt eller chokladkaka. När man ute och springer från lektion till lektion hela dagen är det lätt att glömma bort att kroppen behöver äta och få energi för att orka med hela dagen.När man sitter i bilen eller på tunnelbanan kan det vara bra att ta några klunkar vatten och äta en frukt innan nästa stopp. Ladda upp batterierna när du får sitta och ta det lugnt en stund, då kommer man inte att behöva ta en tupplur i soffan varje kväll efter skolan. Man ska också se till att äta under en lång tenta eftersom hjärnan behöver energi för att minnas och jobba hårt.

Pennor och papper

Man ska alltid bära med sig ett kollegieblock.Blocket ska man ju anteckna föreläsningarna i. Det är också bra för att kunna erbjuda en skolkamrat några tomma sidor ifall de glömde sitt block hemma. Ett block tappar inte ström som en laptop och vi behåller faktiskt mer information om vi skriver ned det istället för att knappa in det.Pennor är också essentiellt för att ta sig genom dagen. Någon lånar säkert en penna under ett grupparbete eller tenta och glömmer att lämna tillbaka den. Och även om man märker det ser det lite girigt ut att börja kräva tillbaka pennor. Så har alltid några extra, billiga bläckpennor i väskan som du kan erbjuda dem som glömt sina och så du alltid har en extra när en försvinner.