Skaffa bil till företaget

Bilar

Det är många företag som behöver tillgång till bil, det kan vara för alla från hantverkare till säljare som kan behöva detta. Men vad anledningen än är så finns det lite information om detta man kan behöva.

Till att börja med finns det två olika typer av bilar till företag: servicebil och tjänstebil. Dessa brukar även kallas företagsbil eller förmånsbil. Den första typen används av hantverkare och servicepersonell, dessa används även som jourbil och poolbil. Företaget tillhandahåller bilen, de kan vara ägaren eller bara leasa eller hyra bilen, men låter då de anställda disponera bilen, den får även användas privat men endast 10 gånger och 100 mil per år. Många servicebilar är någon form av skåpbil.

Den andra typen är sådana som används av tjänstemän, säljare och liknande. Företaget tillhandahåller bilen på samma sätt som med en servicebil och de kan även användas privat på samma sätt, men den anställde får betalar förmånsskatt på bilen på grund av denna rätt att köra den privat. Står man själv för bränslekostnaderna får man milersättning för det man kör i jobbet, detta är 6,50 per mil för diesel och 9,50 per mil för bensin och etanol.

Som företagare är ju service- eller tjänstebilen ett perfekt sätt att marknadsföra sig själv då den ofta är ute och kör omkring eller helt enkelt står synligt till för alla förbipasserande. Att få sin logo och lite text på bilen är något man dock inte gör själv, detta bör lämnas över till företag som vet precis hur detta ska göras.

Mer information om detta kan man hitta på Tjänstebilen.nu.